Popronde Promo 2013

Eindelijk, na zoveel maanden dan nu geupload en wel op de Popronde site. De promo waar we (Diede en ik) de afgelopen maanden zo ijverig aan gewerkt hebben, is nu voor iedereen te zien. In oktober 2012 begon het grote avontuur al. We hebben 7 dagen lang rondgereisd met verschillende bands om vervolgens op verschillende locaties het festival te filmen. Lange bustours, slapen op een luchtbedje, onderuitgezakt treinen en heen en weer vliegen tussen kroegen, we hebben aan alles meegedaan.

Naast het camerawerk heb ik de grading en de animaties op me genomen. Tijdens de grading viel het me eigenlijk pas voor het eerst op hoe moeilijk het materiaal wordt als je in poppodia filmt. De felle, gekleurde lampen die de feestelijkheid van de spelende band nog meer accentueren, is geen ideale situatie voor een Canon 5D cameraatje met een véél te hoge iso. De kleurrijke beelden hebben me de inspiratie geboden om dat gevoel door te trekken over de gehele film, warm en nachtelijk. Na al het bloed, zweet en tranen mag het resultaat er toch zijn.

Dank aan Diede voor zijn zeer professionele regisseurs rol en aan de popronde crew, die ons altijd en overal met open armen heeft ontvangen.

Een greep uit de grading, links Before, rechts After:
popronde-graded

En de Promo: