Review: Tangent Element

Al geruime tijd ben ik me aan het voorbereiden op het aanschaffen van een grading paneeltje, en tijdens het het inlezen, bewonderen van demo’s, online rondsurfen en zelfs het fysiek uitproberen vliegen de hoeveelheid technische specs me om de oren. In godsnaam, wat zal en kán ik allemaal kiezen?
De informatie die ik tot dusverre op heb gedaan deel ik graag met jullie. Voorlopig is het BlackMagicDesign’s DaVinci Resolve paneel nog een ver-van-mijn-bed show, dus die laat ik vandaag buiten beschouwing. Er zijn wel twee andere panelen die ook mijn aandacht hebben getrokken..

Element (Tangent)
—————————————————————-
tangent-element
De Element set heb ik op mijn eigen studio mogen uitproberen, en het is al een indrukwekkend paneeltje, vol met druk- en draaiknopjes. Op het eerste gezicht weet je niet waar je naar moet kijken, alle functies van de gradingsoftware zijn ondergebracht onder de knoppen en keuzemenu’s.

element

Zelf krijg ik daar enorme DeeDee neigingen van…

Maar dat even terzijde 🙂

De Element bestaat uit vier panelen die apart van elkaar te halen zijn. Handig om mee te nemen in je rugtas dus. De delen zijn ook per stuk te koop, zodat je naar eigen wens de set kunt uitbreiden. De ballenbak functioneert wel goed, maar ik merk nog een beetje dat de aanpassingen iets te langzaam staan afgesteld. En dan is er nog de vierde bal die helemaal rechts een plek inneemt, duidelijk niet gemaakt voor een linkshandig iemand als ik. Het is me niet helemaal duidelijk geworden waar deze voor bedoeld is. Met de draaiknoppen daarentegen kun je hele verfijnde aanpassingen maken aan het beeld. Het navigeren door de menu’s vind ik zelf een stuk onhandiger. Bepaalde knoppen worden pas actief als je op de juiste plek in het menu bent beland. Dan grijp ik toch weer snel naar mijn eigen toetsenbord..

De Element bundel van Tangent koop je al voor zo’n 2700,- euro, en dan is er ook nog de optie om de delen per stuk te kopen. Dat maakt dit paneeltje een stuk aantrekkelijker om mee te beginnen.